Video Guides

Επίδομα Τηλεργασίας

Τελ. Ενημέρωση: 20/04/23, 15:07 | Εργαζόμενοι, Καρτέλες

Το ελάχιστο ύψος της αποζημίωσης που οφείλουν να καταβάλουν οι εργοδότες στους εργαζόμενους που απασχολούνται με τηλεργασία, για την κάλυψη του κόστους του εξοπλισμού, των τηλεπικοινωνιών και της χρήσης του οικιακού χώρου εργασίας καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, σε εφαρμογή του νόμου 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας.

https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=224031

Δημιουργία Επιδόματος Τηλεργασίας

Από το μενού «Εργαζόμενοι/Πίνακες/Επιδόματα», δημιουργείτε επίδομα με την κάτωθι μορφή.

Στο υπό μενού «Μη υπολογισμός σε Τύπο Αποδοχών», καταχωρείστε όλους τους τύπους αποδοχών εκτός των Τακτικών.

Προσθήκη του «Επιδόματος Τηλεργασίας» στον εργαζόμενο

Από το menu «Εργαζόμενοι/Κύριες Εργασίες/Διαχείριση Εργαζομένων» στην υπό σελίδα «Οικονομικά» στο υπό-μενού «Επιδόματα», καταχωρείτε το επίδομα στον εργαζόμενο που εργάζεται με τηλεργασία:

Στη στήλη «Ημ/νία Έναρξης», καταχωρείτε την ημερομηνία έναρξης από την οποία επιθυμείτε να λαμβάνει ο εργαζόμενος το συγκεκριμένο επίδομα.

Δημιουργία νέου Είδους Αποδοχών για τον υπολογισμό μισθοδοσίας

Από το menu «Μισθοδοσία/Πίνακες/Είδη Αποδοχών», δημιουργείτε ξεχωριστό είδος αποδοχών για τον υπολογισμό του συγκεκριμένου επιδόματος 

Υπολογισμός του «Επιδόματος τηλεργασίας» στη μισθοδοσία

Από το menu «Μισθοδοσία/Κύριες Εργασίες/Στοιχεία Μισθοδοτικής Περιόδου», καλείτε το είδος αποδοχών που μόλις δημιουργήσατε, κατόπιν τον μήνα υπολογισμού και εν συνεχεία τον εργαζόμενο για τον οποίο επιθυμείτε να καταχωρήσετε επίδομα Τηλεργασίας. Θα παρατηρήσετε πως η εφαρμογή έχει ενημερώσει απ’ ευθείας το υπό μενού «Επιδόματα» με το επίδομα Τηλεργασίας και στη στήλη ποσό θα καταχωρήσετε το ποσό του επιδόματος που δικαιούται ο εργαζόμενος σύμφωνα με τις ημέρες εργασίας του και βάσει όσων ορίζονται στο αντίστοιχο ΦΕΚ.

Η κίνηση δεν θα φέρει εισφορές και το συγκεκριμένο ποσό δεν θα εμφανιστεί στην ΑΠΔ και στο ΦΜΥ, του συγκεκριμένου εργαζόμενου.


Από το menu «Μισθοδοσία/Εκτυπώσεις/Πληροφοριακές/Συγκεντρωτική Κατάσταση Αποδοχών», επιλέγοντας τη φόρμα εκτύπωσης «Κατάσταση Πληρωμών Μηνός IBAN» και το είδος αποδοχών στο οποίο έχετε καταχωρήσει το επίδομα Τηλεργασίας, μπορείτε να δείτε το ποσό που θα πρέπει να καταβάλετε στο λογαριασμό μισθοδοσίας των εργαζομένων με χωριστή κατάθεση σε σχέση με τις μηνιαίες αποδοχές, και αιτιολογία: «καταβολή δαπανών τηλεργασίας».

Αποσύνδεση επιδόματος από την εμφάνιση στην ΑΠΔ

Από το μενού «Παράμετροι/ΑΠΔ/Σύνδεση ΑΠΔ με επιδόματα», για τη μη απεικόνιση του ποσού από τηλεργασία στην ΑΠΔ, θα πρέπει για την εργασιακή κατάσταση και την κατηγορία εργασιακής κατάστασης του εργαζόμενου με τηλεργασία, να διαγράψετε τον κωδικό «1» από τη στήλη «Κωδ. Τύπου Αποδοχ.» και οι στήλες «Κυριακές», «Ημ/νία Απασχ.», «Ημέρες Ασφάλ.» και «Ημερομίσθιο» να μην είναικλικαρισμένες”.

Αν για παράδειγμα ο εργαζόμενος που εργάζεται με τηλεργασία έχει την κάτωθι εικόνα στην υπόσελίδα «Εργασιακά» της διαχείρισης εργαζομένων:

Τότε η «Σύνδεση ΑΠΔ με επιδόματα», θα πρέπει να έχει την κάτωθι εικόνα:

Καταχωρείτε με «F12» ή με την επιλογή «Καταχώρηση» από το βασικό μενού της εφαρμογής.

Το βρήκες χρήσιμο?

Ευχαριστούμε για το σχόλιό σου!