Video Guides

Αλλαγές Με Την Έκδοση 24.07.02

Τελ. Ενημέρωση: 31/07/24, 14:10 | Ενημερωτικά Εκδόσεων

ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ

Πίνακες/ Παραστατικά
Στον πίνακα «Παραστατικά», στα πεδία «Είδος Παραστατικού ΑΑΔΕ (Εσόδων) και «Είδος Παραστατικού ΑΑΔΕ (Εξόδων)», πραγματοποιήθηκε αλλαγή περιγραφής του τύπου παραστατικού 8.2, σε Τέλος ανθεκτικότητας κλιματικής κρίσης .

Κύριες Εργασίες/ Διαχείριση λογαριασμών

1.Στη «Διαχείριση Λογαριασμών», στην ενότητα «Ηλεκτρονικά Βιβλία», προστέθηκαν τα πεδία  «Εκροές Φ2-μη συμμετοχή» και «Εισροές Φ2-μη συμμετοχή», για τις ανάγκες της διαβίβασης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myDATA εσόδων και εξόδων που δε συμμετέχουν στην προσυμπλήρωση της περιοδικής ΦΠΑ (Φ2).
Σε περίπτωση διαβίβασης σύνοψης παραστατικού εξόδου (tab Επεξεργασία Εξόδων) με ποσοστό ΦΠΑ 0%,  η ένδειξη θα αποστέλλεται αυτόματα χωρίς επιπλέον ενέργεια από τον χρήστη (με εξαίρεση την Κατηγορία Χαρακτηρισμού category_2.5 όπου εκ των πραγμάτων δεν απαιτείται από τη ΑΑΔΕ ).
Σε περίπτωση διαβίβασης χαρακτηρισμού εξόδων (tab Χαρακτηρισμός Εξόδων) κατά τις περιπτώσεις όπου απαιτείται από την ΑΑΔΕ τύπος χαρακτηρισμού ΦΠΑ εξόδων ενώ δεν θα έπρεπε να προσυμπληρώνει την περιοδική ΦΠΑ (Φ2), μπορείτε να επιλέξετε την ανωτέρω ένδειξη.  Η τιμή «ΝΑΙ» υπερισχύει σε κάθε περίπτωση σε σχέση με τις τιμές των πεδίων Κατηγ. Εκκαθ. Δηλ.

2.Στη «Διαχείριση Λογαριασμών», στην ενότητα «Ηλεκτρονικά Βιβλία», στο πεδίο «Κατηγορία Φόρου», προστέθηκαν νέες κατηγορίες λοιπών φόρων βάση της έκδοσης myDATA 1.0.9.

ΕΝΤΥΠΑ

Δηλώσεις Φ.Π.Α/ Εκτυπώσεις /Εντύπων

Ενσωμάτωση στο υποσέλιδο «Δεδομένα myDATA»,  των νέων ορίων ανεκτών αποκλίσεων από τον περιορισμό των κανόνων εσόδων-εξόδων, όπως αυτά τροποποιήθηκαν βάση της Α. 1108/2024.
Πιο συγκεκριμένα, από την 01/07/2024 έως και την 30/09/2024 μειώνεται σε δέκα τοις εκατό (10%) στην περίπτωση δεδομένων εσόδων, καθώς και σε είκοσι τοις εκατό (20%) στην περίπτωση δεδομένων εξόδων.
Από την 01/10/2024 έως και την 31/12/2024 σε μηδέν τοις εκατό (0%) στην περίπτωση δεδομένων εσόδων, καθώς και σε πέντε τοις εκατό (5%) στην περίπτωση δεδομένων εξόδων.
Από την 01/01/2025 παύουν να υφίστανται τα επιτρεπτά όρια αποκλίσεων στην περίπτωση δεδομένων εσόδων και εξόδων ανά φορολογική περίοδο δήλωσης ΦΠΑ σε σχέση με τα αντίστοιχα δεδομένα που έχουν διαβιβαστεί στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA.

Δηλώσεις Φ.Π.Α/ Βοηθητικές Εργασίες

Στο παράθυρο «Διαχείριση Λογ/σμών Εντύπων Φ.Π.Α», στο πεδίο «% ΦΠΑ», πραγματοποιήθηκε   μετονομασία της τιμής κατηγορίας %ΦΠΑ 3%,  σε 3% -αρ.31 ν.5057/2023 και προσθήκη της τιμής κατηγορίας %ΦΠΑ  4% – αρ.31ν.5057/2023).

 

Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος/ Καταχώριση Στοιχείων

Προσθήκη του Παρόχου Υπηρεσιών Πληρωμών με την επωνυμία  WORLDLINE MERCHANT AQCUIRING GREECE A.E , στη σχετική λίστα του πίνακα 040-Ενεργοί Επαγγελματικοί Λογαριασμοί Επιχείρησης, του εντύπου Ε3.

 

 

 

Το βρήκες χρήσιμο?

Ευχαριστούμε για το σχόλιό σου!