Video Guides

Σφάλμα σε χαρακτηρισμό εξόδου στο MyDATA: “In case of Vat exemption a percentage of vat amount must be referred in E3 classification with category 2.5”

Τελ. Ενημέρωση: 16/07/24, 16:11 | myDATA, Έξοδα, Μηνύματα Α.Α.Δ.Ε.

Ένα από τα πιο συχνά σφάλματα που μπορεί να συναντήσει ο Χρήστης της εφαρμογής Λογιστικής στην προσπάθεια χαρακτηρισμού αντικριζόμενου εξόδου στο myDATA και επιστρέφει η ΑΑΔΕ είναι το “In case of Vat exemption a percentage of vat amount must be referred in E3 classification with category 2.5” 

Το συγκεκριμένο σφάλμα προκύπτει σε περίπτωση που υπάρχουν τουλάχιστον δύο (2) κατηγορίες χαρακτηρισμών με τη μία (1) από αυτές να είναι το 2_5 “Γενικά Έξοδα Χωρίς Δικ. Έκπτωσης”.

 

Προτεινόμενη λύση:

Στις παραμέτρους Λογαριασμών myDATA, για τον λογαριασμό λογιστικής που χρησιμοποιήσατε στην καταχώρηση του ποσού άνευ ΦΠΑ, θα αλλάξετε την κατηγορία από 2_5 σε 2_4.

Η συγκεκριμένη αλλαγή, γίνεται για τεχνικούς λόγους ώστε να προχωρήσει ο χαρακτηρισμός και ΔΕΝ επηρεάζει την προσυμπλήρωση του ΦΠΑ, παρότι στην αντιστοίχιση της εγγραφής με το παραστατικό myDATA απαιτείται συμπλήρωση Χαρακτηρισμού ΦΠΑ εφόσον αυτός είναι κενός.

Ο χρήστης μπορεί να επιβεβαιώσει πριν την αποστολή των χαρακτηρισμών, τους ορθούς χαρακτηρισμούς για το Ε3 καθώς και για το ΦΠΑ.

Το βρήκες χρήσιμο?

Ευχαριστούμε για το σχόλιό σου!