Video Guides

Δημιουργία Στηλών Πρόχειρων Βιβλίων Εσόδων – Εξόδων

Τελ. Ενημέρωση: 10/10/22, 22:10 | Εκτυπώσεις

Για την επιτυχή δημιουργία πρόχειρων βιβλίων :

  1. Μεταβείτε από Παράμετροι-Στήλες Πρόχειρων Βιβλίων σε περιβάλλον Extra ή από Βιβλία-Έλεγχος-Παράμετροι-Στήλες Πρόχειρων Βιβλίων σε περιβάλλον Hyper/Business, επιλέξτε είδος και πατήστε Εισαγωγή . 

  • Στο πεδίο «Κωδικός» πληκτρολογείται * (αστερίσκος) έτσι ώστε στο πεδίο να καταχωρηθεί ο αμέσως επόμενος διαθέσιμος αύξον αριθμός.
  • Στο πεδίο «Τίτλος» υπάρχουν δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να επιλεχθεί κάποιος τίτλος στήλης από τους ήδη υπάρχοντες στις γενικές στήλες βιβλίου. Η δεύτερη είναι να πληκτρολογηθεί απ’ ευθείας στο πεδίο «Τίτλος», ο τίτλος που επιθυμεί οχρήστης για τη νέα στήλη. Στην περίπτωση αυτή ο τίτλος αυτός θα χρησιμοποιηθεί από την συγκεκριμένη εταιρεία μόνο και από καμία άλλη εταιρία.
  • Στο πεδίο «Σειρά» δηλώνεται ο αριθμός της στήλης που θα τυπωθεί.
  • Στο πεδίο «Μήκος» πληκτρολογείται το μήκος που επιθυμεί ο χρήστης να έχουν οι στήλες στην εκτύπωση Βιβλίου. Για να πραγματοποιηθεί καταχώρηση της στήλης, ο χρήστης επιλέγει «ΟΚ» ή «F12».

2.Μεταβολή:Αν για οποιοδήποτε λόγο ο χρήστης επιθυμεί να μεταβάλει το περιεχόμενο κάποιας στήλης, τότε επιλέγει την αντίστοιχη εγγραφή, η οποία θα μεταβληθεί και με την επιλογή «Μεταβολή». εμφανίζεται             το αντίστοιχο παράθυρο όπως και στην Εισαγωγή στο οποίο μπορεί να μεταβάλει τα στοιχεία της καταχώρησης.

3.Διαγραφή: Για την διαγραφή κάποιας καταχωρημένης στήλης, επιλέγεται η στήλη και έπειτα το εικονίδιο«Διαγραφή». Στη συνέχεια πρέπει να επιβεβαιώσετε το σχετικό μήνυμα.

4.Λογαριασμοί: Επιλέγοντας αυτό το πεδίο εμφανίζεται παράθυρο όπου υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου των λογαριασμών που συνδέονται κι εκτυπώνονται σε κάθε στήλη, να εισαχθούν, να                                               μεταβληθούν ή και να διαγραφούν κάποιοι λογαριασμοί.

5.Αντιγραφή: Με την συγκεκριμένη επιλογή, υπάρχει η δυνατότητα αντιγραφής στηλών που έχουν ήδη δημιουργηθεί στην συγκεκριμένη εταιρεία. Συγκεκριμένα επιλέγοντας αντιγραφή εμφανίζεται το μήνυμα                  «Θέλετε να δημιουργηθεί νέο πρόχειρο βιβλίο;» .Επιλέγοντας «Ναι» δημιουργείται αυτόματα το πρόχειρο βιβλίο και το σύστημα ενημερώνει ότι η αντιγραφή ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Επιλέγοντας «Όχι»                          πραγματοποιείται η αντιγραφή των στηλών, χωρίς να δημιουργηθεί νέο πρόχειρο βιβλίο. Για να πραγματοποιηθεί η αντιγραφή στηλών θα πρέπει απαραίτητα ο πίνακας των στηλών να είναι κενός και να μην                  υπάρχει καμία στήλη πρόχειρων βιβλίων.

 

Το βρήκες χρήσιμο?

Ευχαριστούμε για το σχόλιό σου!