Video Guides

Εκτύπωση Λογιστικών Διαφορών

Τελ. Ενημέρωση: 10/10/22, 22:10 | Εκτυπώσεις

 

Η εκτύπωση Λογιστικών Διαφορών αντλεί δεδομένα μέσα από τις εγγραφές, με την προϋπόθεση ότι ο χρήστης θα καταχωρήσει το ποσό της Φορολογικής βάσης και θα προκύψει η Λογιστική Διαφορά. Εάν σε κάποια εγγραφή δεν έχει καταχωρηθεί Φορολογική Βάση, η εγγραφή αυτή δε θα συμμετέχει στην εκτύπωση. Ο τρόπος καταχώρησης της Φορολογικής Βάσης είναι ο εξής:

  •  Επιλέγοντας την ένδειξη φορολογική βάση μέσα στην εγγραφή

  • Εμφανίζεται η φόρμα στην οποία ο χρήστης επιλέγει κατηγορία Λογιστικών Διαφορών, καταχωρεί ποσό Φορολογικής Βάσης και προκύπτει η Λογιστική Διαφορά.

Είδη εκτυπώσεων

Η εκτύπωση των Λογιστικών Διαφορών, βρίσκεται στο μενού «Εκτυπώσεις -Οικονομικές Καταστάσεις ΕΛΠ – Εκτύπωση Λογιστικών Διαφορών». Υπάρχουν τριών ειδών εκτυπώσεις για πιο ολοκληρωμένη πληροφόρηση. Και στα τρία εκτυπωτικά η πράξη που γίνεται είναι «Ποσό Φορολογικής Βάσης» μείον «Ποσό Λογιστικής Βάσης» και το αποτέλεσμα που προκύπτει απεικονίζεται στη ανάλογη στήλη των διαφορών με απόλυτη τιμή:

  • η Συνοπτική, με την οποία εμφανίζονται οι Κατηγορίες Λογιστικών Διαφορών συνολικά με τα αντίστοιχα ποσά

  • η Εμφάνιση Κινήσεων, με την οποία εμφανίζονται εκτός από τις Κατηγορίες των Λογιστικών Διαφορών, αναλυτικά και οι εγγραφές/άρθρα για τις οποίες έχει καταχωρηθεί φορολογική βάση.

  • η Εμφάνιση Λογαριασμών, με την οποία εμφανίζονται εκτός από τις Κατηγορίες των Λογιστικών Διαφορών και οι λογαριασμοί ανά Κατηγορία Λογιστικών Διαφορών με το συνολικό ποσό που αντιστοιχεί στον καθένα για κάθε μία κατηγορία. Ένας λογαριασμός, μπορεί αν συμμετέχει σε περισσότερες από μία κατηγορίες, αφού η Κατηγορία των Λογιστικών Διαφορών είναι χαρακτηριστικό της εγγραφής/ άρθρου κι όχι του Λογαριασμού.

Επιλογές Εκτύπωσης

Στο αριστερό μέρος, όπως σε όλες τις νέες εκτυπωτικές φόρμες, υπάρχουν διάφορα φίλτρα και παράμετροι που αφορούν όλα τα είδη των Εκτυπώσεων. Παρακάτω εμφανίζονται ορισμένες από τις επιλογές που είναι διαθέσιμες για τον χρήστη:

  • Η επιλογή «Είδους Λογιστικής Διαφοράς» διαχωρίζει και εμφανίζει κατάπερίπτωση τις «Προσωρινές» ή τις «Μόνιμες» Διαφορές.
  • Η επιλογή «Κατηγορίες Λογ. Διαφοράς» παρέχει τη δυνατότητα επιλογής ή αποκλεισμού από την εκτύπωση συγκεκριμένων Λογιστικών Διαφορών, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη.
  • Στο πεδίο «Παραστατικό» μπορείτε να ορίσετε μόνο συγκεκριμένα παραστατικά που επιθυμείτε. Όπως σε όλα τα πεδία φίλτρων, έτσι κι εδώ, ο χαρακτήρας «%» λειτουργεί ως μπαλαντέρ. Μία αναζήτηση %4, για παράδειγμα, θα εμφανίσει στην εκτύπωση τα ποσά των εγγραφών/άρθρων που το παραστατικό τους περιέχει το 4.

Αποτελέσματα

Στην καρτέλα «Αποτελέσματα» μπορείτε να δείτε τα δεδομένα της εκτύπωσης σε μορφή grid και να κρύψετε όποια στήλη επιθυμείτε ή να ομαδοποιήσετε τα δεδομένα της εκτύπωσης και να τα εξάγετε με δεξί κλικ σε όλες τις διαθέσιμες μορφές αρχείων.

Το βρήκες χρήσιμο?

Ευχαριστούμε για το σχόλιό σου!