Video Guides

Aλλαγές με την έκδοση 24.7.3.0

Spanopoulou D.

Τελ. Ενημέρωση: 2/08/24, 08:11

Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού συνοδεύεται από την έκδοση 24.7.3.0,  η  οποία περιλαμβάνει προσθήκες – βελτιώσεις όσον αφορά τα απολογιστικά ωράρια- υπερωρίες.

Για περισσότερες πληροφορίες, συνεχίστε με την ανάγνωση της έκδοσης παρακάτω!

1.Βελτιστοποίηση στο σύστημα Υποβολής Απολογιστικών Ωραρίων μέσω της φόρμας “Μεταβαλλόμενο Ωράριο /Τροποποίηση Ανά Ημέρα”.


• Για τους χρήστες που ακολουθούν το σύστημα της Ωρομέτρησης και έχουν δηλωμένη την τιμή: Ωρομέτρηση στην καρτέλα 3. Εργασιακά/ πεδίο Δεδομένα Ωραρίου, η εφαρμογή ελέγχει κατά την εισαγωγή εγγραφής στη φόρμα “Μεταβαλλόμενο Ωράριο /Τροποποίηση Ανά Ημέρα” αν υπάρχει μεταβαλλόμενο ωράριο στο Αρχείο Εργαζομένων με ημερομηνία παλαιότερης της ημερομηνίας συστήματος. Στην περίπτωση που εντοπιστεί εγγραφή με ημερομηνία παλαιότερη της ημερομηνίας συστήματος η εφαρμογή προτείνει στον χρήστη να προβεί στην Υποβολή Απολογιστικών Ωραρίων για εκείνες τις εγγραφές με αντίστοιχο ενημερωτικό μήνυμα. Στη συνέχεια εφόσον επιλέξει ο χρήστης την Υποβολή Απολογιστικών Ωραρίων, οι εγγραφές έχουν καταγραφεί στην αντίστοιχη φόρμα.

• Για τους χρήστες που έχουν δηλωμένη την τιμή: Καρτέλα στην καρτέλα 3. Εργασιακά/ πεδίο Δεδομένα Ωραρίου και έχουν ανατεθειμένο ένα σταθερό ωράριο, στην περίπτωση που υπάρξει αλλαγή κάποιου ωραρίου και συμπληρωθεί εγγραφή στην φόρμα Τροποποίηση Ανά Ημέρα, τότε η εφαρμογή προτείνει, ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης της εγγραφής αν η εγγραφή υπόκειται σε προαναγγελία ή σε απολογιστική δήλωση. Η καταχώρηση γίνεται βάση σύγκρισης της ημερομηνίας εγγραφής με την ημερομηνία συστήματος. Συγκεκριμένα η εγγραφή καταχωρείται ως προαναγγελία εφόσον η ημερομηνία εγγραφής είναι μεταγενέστερη της ημερομηνίας συστήματος ή ως απολογιστική εφόσον η ημερομηνία εγγραφής είναι προγενέστερη της ημερομηνίας συστήματος. Σε κάθε περίπτωση ενημερώνεται η τελευταία στήλη “Απολογιστικό Ωράριο” με τιμές ΟΧΙ/ΝΑΙ αντίστοιχα. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τις τιμές αυτές, εφόσον η εταιρία έχει δηλώσει εξαίρεση από την υποχρέωση προαναγγελίας.

2.Προσθήκη στην φόρμα “Μεταβαλλόμενο Ωράριο /Τροποποίηση Ανά Ημέρα” της δυνατότητας μαζικής μεταβολής των εγγραφών από Προαναγγελία σε Απολογιστικές. Συγκεκριμένα στην περίπτωση που υπάρχουν στην φόρμα “Μεταβαλλόμενο Ωράριο /Τροποποίηση Ανά Ημέρα” εκπρόθεσμες εγγραφές που δεν έχουν προαναγγελθεί και θα πρέπει να δηλωθούν απολογιστικά, δημιουργήθηκε στην φόρμα η επιλογή “Απολογιστικό” με τιμές ΝΑΙ/ ΟΧΙ, όπου ο χρήστης μαζικά μπορεί να επιλέξει εγγραφές και να τις συνδέσει στην Υποβολή Απολογιστικών Ωραρίων. Λειτουργεί και η αντίστροφη μετατροπή.

3.Βελτιστοποίηση στο σύστημα Υποβολής Απολογιστικών Υπερωριών μέσω της φόρμας “Ε8 – Αναγγελία Νόμιμης Υπερωριακής Απασχόλησης”. Συγκεκριμένα στην περίπτωση που εντοπιστεί εγγραφή με ημερομηνία παλαιότερη της ημερομηνίας συστήματος η εφαρμογή προτείνει στον χρήστη να προβεί στην Υποβολή Απολογιστικών Υπερωριών για εκείνες τις εγγραφές με αντίστοιχο ενημερωτικό μήνυμα. Στη συνέχεια εφόσον επιλέξει ο χρήστης την Υποβολή Απολογιστικών Υπερωριών, οι εγγραφές έχουν καταγραφεί στην αντίστοιχη φόρμα Υποβολής Απολογιστικών Υπερωριών.

4. Προσθήκη στην φόρμα “Ε8 – Αναγγελία Νόμιμης Υπερωριακής Απασχόλησης” της δυνατότητας μαζικής μεταβολής των εγγραφών από Προαναγγελία Υπερωριών σε Απολογιστικές Υπερωρίες. Συγκεκριμένα στην περίπτωση που υπάρχουν στην φόρμα “Ε8 – Αναγγελία Νόμιμης Υπερωριακής Απασχόλησης” εκπρόθεσμες εγγραφές που δεν έχουν προαναγγελθεί και θα πρέπει να δηλωθούν απολογιστικά, δημιουργήθηκε στην φόρμα η επιλογή “Απολογιστικό” με τιμές ΝΑΙ/ ΟΧΙ, όπου ο χρήστης μαζικά μπορεί να επιλέξει εγγραφές και να τις συνδέσει στην Υποβολή Απολογιστικών Υπερωριών. Λειτουργεί και η αντίστροφη μετατροπή.

5. Βελτιστοποίηση στη φόρμα ελέγχου των Απολογιστικών Δηλώσεων Ωραρίων – Υπερωριών με την προσθήκη της παραμέτρου “Μεγαλύτερη διάρκεια για Μερικής” στο tab Γενικά, όσον αφορά τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης (menu Εκτυπώσεις \ Επιθεώρησης Εργασίας – ΔΥΠΑ \ Ψηφιακή Οργάνωση Χρόνου Εργασίας \ Έλεγχος Απολογιστικών Δηλώσεων Ωραρίων – Υπερωριών). Πιο συγκεκριμένα, για τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης προτείνεται απολογιστικό ωράριο εφόσον η διάρκεια των χτυπημάτων είναι μεγαλύτερη της διάρκειας ανάθεσης. Βάσει της νέας παραμέτρου, εφόσον η διαφορά ανάμεσα στις δύο διάρκειες θα είναι μικρότερη ή ίση με τα λεπτά που έχει ορίσει ο χρήστης, δεν θα προτείνεται απολογιστικό ωράριο. Να σημειωθεί ότι η παράμετρος παίζει συνδυαστικά με τα λεπτά πριν και μετά.

6. Βελτιστοποίηση στην καρτέλα 8. Ιστορικότητα του εργαζόμενου, για όσους χρήστες έχουν ενεργοποιημένα τα Ελεύθερα Πεδία (διαθέσιμο Module) από τις παραμέτρους προγράμματος/ Ελεύθερα Πεδία. Συγκεκριμένα, στην Ιστορικότητα, όταν είναι επιλεγμένα τα Ελεύθερα Πεδία, ενσωματώθηκε η στήλη “Ημερομηνία Ισχύος”. Αρχικά η στήλη είναι συμπληρωμένη με την ημερομηνία πρόσληψης του εργαζόμενου, έως ότου επέλθει αλλαγή από τον χρήστη, όπου και θα συμπληρωθεί η ημερομηνία αλλαγής.

7. Μετονομασία των Υποκαταστημάτων ΙΚΑ ελέγχου (ΕΦΚΑ):

– με κωδικό 22 από την παλιά ονομασία: “ΧΑΛΚΙΔΑΣ” στη νέα: “ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α ΕΥΒΟΙΑΣ”
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η λίστα με την αλλαγή του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Ελέγχου, στα Λοιπά Στοιχεία των Υποκαταστημάτων της εταιρίας καθώς και το Υποκατάστημα ΙΚΑ στα Ασφαλιστικά Στοιχεία της εταιρίας με την ανωτέρω αλλαγή.

EPSILON SMART ERGANI
1.Νέα δυνατότητα αποστολής της Δήλωσης Υποχρέωσης από την Εξαίρεση Προαναγγελίας στο SmartErgani. Πιο αναλυτικά, η μισθοδοσία στέλνει στο SmartERgani την υποβληθείσα δήλωση, με αποτέλεσμα ο χρήστης του SmartErgani να μπορεί καταχωρεί αλλαγές ωραρίων και υπερωριών που αφορούν απολογιστικά διαστήματα. Για παράδειγμα, εφόσον έχει υποβληθεί η Δήλωση Εξαίρεσης για τον Ιούλιο 2024, στις 1/8/2024 στο SmartErgani θα μπορεί να καταχωρηθεί αλλαγή ωραρίου/υπερωρίας που αφορά την 1/7/2024.

Το βρήκες χρήσιμο?

Ευχαριστούμε για το σχόλιό σου!