Video Guides

Τι αφορούν τα νέα πεδία στη διαχείριση λογαρισμών Εκροές/Εισροές – μη συμμετοχή ΦΠΑ;

Τελ. Ενημέρωση: 1/08/24, 16:57 | Έξοδα, Έσοδα, Λογαριασμοί

Εκροές Φ2- μη συμμετοχή : Συμπληρώνετε «ΝΑΙ» στο πεδίο αυτό, για τα έσοδα που δεν επιθυμείτε να συμμετέχουν στη προσυμπληρωμένη δήλωση ΦΠΑ (Φ2) myDATA.

  • Η επιλογή αυτή είναι αποδεκτή από την ΑΑΔΕ μόνο για παραστατικά εσόδων των τύπων 1.1 – 11.5.

 

 

Εισροές Φ2 -μη συμμετοχή: Συμπληρώνετε «ΝΑΙ» στο πεδίο αυτό, για τα ποσά λογαριασμού εξόδων που δεν επιθυμείτε να συμμετέχουν στη προσυμπληρωμένη δήλωση ΦΠΑ (Φ2) myDATA. Σε περίπτωση διαβίβασης Χαρακτηρισμού Εξόδων (tab Χαρακτηρισμός Εξόδων) αφορά τις περιπτώσεις όπου απαιτείται από την ΑΑΔΕ τύπος χαρακτηρισμού ΦΠΑ εξόδων ενώ δεν θα έπρεπε να προσυμπληρώνει την περιοδική ΦΠΑ (Φ2)

  • Βάζοντας την τιμή «ΝΑΙ» στο λογαριασμό ενημερώνεται, στα παραστατικά που εμφανίζονται στο  «Xαρακτηρισμό Eξόδων»,  το πεδίο «Τύπος Χαρακτηρισμού ΦΠΑ» (στην επεξεργασία εγγραφής), με την τιμή ΝΟΤ_VAT_295.
  • Όσον αφορά τις εγγραφές που διαβιβάζονται από την Επεξεργασία Εξόδων με ποσοστό ΦΠΑ 0%,  η ένδειξη (NOT_VAT_295) συμπληρώνεται αυτόματα, και δεν χρειάζεται καμία παραμετροποιήση στο λογαριασμό απο το χρήστη.
  •  Οι λογαριασμοί με Κατηγορία Χαρακτηρισμού category2_5 (Γενικά Έξοδα χωρίς δικαίωμα έκπτωσης ΦΠΑ (-) / (+)) δεν ενημερώνονται με την ένδειξη ΝΟΤ_VAT_295 (δεν απαιτείται από τη ΑΑΔΕ ).
  • Τα παραστατικά με τύπο 14.1 Τιμολόγιο / Ενδοκοινοτικές Αποκτήσεις  και 14.3 Τιμολόγιο / Ενδοκοινοτική Λήψη Υπηρεσιών δεν δέχονται λογαριασμούς με την τιμή ΝΟΤ_VAT_295 (στον τύπο χαρακτηρισμού ΦΠΑ).

Το βρήκες χρήσιμο?

Ευχαριστούμε για το σχόλιό σου!