Video Guides

Αυτόματη Δημιουργία Τακτοποιητικών Εγγραφών myData μέσα από το Ε3

Τελ. Ενημέρωση: 21/05/24, 09:30 | Έντυπα Φορολογίας Εισοδήματος, Έξοδα, Έσοδα

Σε περίπτωση διαφορών του Ε3 της εφαρμογής. με τα δεδομένα Ε3 myDATA, η εφαρμογή σας δίνει τη δυνατότητα, αυτόματης δημιουργίας τακτοποιητικών.

Βασική προϋπόθεση ! Να έχετε υπολογήσει – συμφωνήσει το Ε3 της εφαρμογής με τα βιβλία Εσόδων – Εξόδων (πριν την άντληση myDATA και τη δημιουργία τακτοποιητικών).

 

Για την αυτόματη δημιουργία τακτοποιητικών ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:

1.Από την επιλογή ” Έντυπα\ Φορολογίας Εισοδήματος\ Εκτυπώσεις  Ε3″. Αφού εκτυπώσετε το έντυπο Ε3  (στην οθόνη) μεταφέρεστε στο υποσέλιδο “Δεδομένα myDATA” και επιλέγετε “Αντληση myDATA”.

Στην περίπωση διαφορών με το myDATA οι διαφορές εμφανίζονται με κόκκινο χρώμα στη στήλη “ΔΙΑΦΟΡΑ”.

 2. Επιλέγετε,  “Δημιουργία Τακτοποιητικών”,  “Εξόδων” ή και “Εσόδων” αντίστοιχα, για να δημιουργηθούν αυτόματα οι τακτοποιητικές.

  • Στην Τακτοποιητική Εσόδων Θα δημιουργηθεί μια εγγραφή με όλα τα δεδομένα των διαφορών εσόδων, με είδος παραστατικού 17.3.
  • Στην Τακτοποιητική Εξόδων Θα δημιουργηθεί μια εγγραφή με όλα τα δεδομένα των διαφορών εξόδων, με είδος παραστατικού 17.5. (Στο παρακάτω παράδειγμα παρουσιάζεται μια τακτοποιητική εξόδων).

Εφόσον συμφωνείτε με τα δεδομένα της τακτοποιητικής επιλέγετε “Ενημέρωση”.

Έχετε τη δυνατότητα να επηρεάσετε τις αξίες που εμφανίζονται στις τακτοποιητικές και να πληκτρολογείσετε τα ποσά που επιθυμείτε . Σε περίπτωση που επιθυμετε να επαναφέρετε τα ποσά της αρχικής τακτοποιητικής (εφόσον τα έχετε επηρεάσει), επιλέγετε ” Διαγραφή Επεξεργασμένων”.

3. Η εγγραφή θα εμφανιστεί στην  “Επεξεργασία εξόδων “ ή στην “Επεξεργασία εσόδων” ανάλογα, για να τη διαβιβάσετε.

Σύμφωνα με το παράδειγμα, η εγγραφή θα εμφανιστεί στην “Επεξεργασία Εξόδων” όπως παρακάτω, και διαβιβάζεται επιλέγοντας “Αποστολή Παραστατικών”.

Η εγγραφή τακτοποίησης εξόδου, εμφανίζεται με είδος παραστατικού 17.5, ημερομηνία 31/12/23 με Α.Φ.Μ. και επωνυμία της εταιρείας (πελάτη σας).
Οι στήλες “Καθαρή Αξία” και “Αξία ΦΠΑ ” στο παράδειγμα μας εμφανίζονται με μηδενική αξία, διότι στις γραμμές της τακτοποιητικής εγγραφής, υπάρχει θετική και αρνητική αξία με το ίδιο ποσό.  Αν τα ποσά των γραμμών της τακτοποιητικής ηταν διαφορετικά τότε θα έμφανιζε το αποτέλεσμα του αθροίσματος.

 

Σημαντικό! Οι αυτόματες  εγγραφές των τακτοποιητικών δεν εμφανίζονται ώς εγγραφές στο βιβλίο εσόδων εξόδων.

 

Το βρήκες χρήσιμο?

Ευχαριστούμε για το σχόλιό σου!