Video Guides

Παράδειγμα διαβίβασης στο mydata ενδοκοινοτικής λήψη υπηρεσίων

Τελ. Ενημέρωση: 24/05/24, 15:06 | Έξοδα

Παράδειγμα: Εταρεία παροχής υπηρεσιών (στο κανονικό ΦΠΑ) λαμβάνει παραστατικό που αφορά λήψη υπηρεσιών από κράτος εντός ευρωπαϊκής ένωσης με ημερομηνία 22/5/2024.
Η εταιρεία το θεωρεί έξοδο και επιλέγει να ενημερώσει το έξοδο αυτό,  το Ε3 στον κωδικό  45810 “Λοιπές Αμοιβές για υπηρεσίες αλλοδαπής”.  Σε αυτή την περίπτωση έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε  το λογαριασμό  της εφαρμογής 61.02.4001  “ΛΟΙΠΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ (ΠΑΡΟΧΗ)”.

Στην εφαρμογή υπάρχει ο αντίστοιχος λογαριασμός ανά δραστήριότητα (Εμπορία, Παραγωγική, Αγροτική, Μικτή για να τον επιλέξετε (κωδικοί με μαύρο περίγραμμα).

  • Ο λογαριασμός έχει ΦΠΑ 24% , έχει “Κατηγορία χαρακτηρισμού”  2_3 Λήψη Υπηρεσιών (-) / (+) και “Τύπο Χαρακτηρισμού”  Ε3_585_010. 
  • Για να ενημερωθεί το έντυπο “Ανακεφαλαιωτικός πίνακας Αποκτήσεων (Φ5)” στο πεδίο “Λογ/σμός Ενδοκοινοτικών” υπάρχει η επιλογή  “Αποκτήσεων Παροχών”.
  • Ενημερώνει την περιοδική Φ.Π.Α . στους κωδικούς 365 και 303 (ενημερώνει εισροές και εκροές).
  • Και “Κατηγορίες Εντύπου Ε3” στον κωδικό  48510.*Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ενημερώνεται διαφορετικός κωδικός στο έντυπο Ε3 δημιουργείτε λογ/σμό με τον αντίστοιχο “Τύπο Χαρακτηρισμού” και την αντίστοιχη “Κατηγορία εντύπου Ε3”.

Κατά την καταχώριση ανοίγει ο πίνακας Intrastat για να καταχωρήσετε τα απαραίτητα πεδία, “Χώρα Προέλευσης”, “Αρ Μητρώου ΦΠΑ”  κ.λπ. ώσε να εμφανιστεί η εγγραφή στον ανακεφαλαιωτικό πίνακα Αποκτήσεων Φ5.

Προσοχή: Δεν καταχωρείτε “Κωδικό Εμπορεύματος” στην ενδοκοινοτική λήψη υπηρεσιών.

Για την καταχώριση της εγγραφής επιλέγετε παραστατικό με τύπο 14.3. 

Στον προμηθευτή εξωτερικού, υποχρεωτικά πρέπει να έχουν συμπληρωθεί τα πλήρη στοιχεία του συναλλασσόμενου, όπως Α.Φ.Μ., χώρα (ISO- 3166) ,διεύθυνση, πόλη, τ.κ.

Η εγγραφή εμφανίζεται στην “Επεξεργασία Εξόδων” για διαβίβαση.

Σε περίπτωση που εξακολουθεί και βγάζει μήνυμα στη διαβίβαση ενώ έχετε συμπληρώσει όλα τα στοιχεία διεύθυνσης στο συναλλασσόμενο, τότε θα πρέπει να ελένξετε και τα στοιχεία διεύθυνσης στην «Διαχείριση Εταιρείας» στην επιλογή «Παράμετροι \ Κύριες Εργασίες\ Διαχείριση Εταιρείας\ Διαχείριση Εταιριών». Θα πρεπει να εχουν συμληρωθεί, τα πεδία  Οδός , Πόλη , Δήμος/ Κοινότητα , Αριθμός, Τ.Κ..

 

 

 

Το βρήκες χρήσιμο?

Ευχαριστούμε για το σχόλιό σου!